27 augustus – Italdag Beusichem

27 Augustus staat voor de 9e keer onze jaarlijks terugkerende Ital-dag op de agenda. Dit evenement wordt georganiseerd door Ducati Club Nederland in samenwerking met MV Agusta Club Nederland, MV Augusta Owners Club Benelux, Moto Guzzi, Moto Morini, Aermacchi-Gilera, Benelli en de Laverda Club. De Ital-dag is een buitenactiviteit met Italiaanse motoren, stands van diverse dealers, clubs en onderdelenfirma’s en alles wat te maken heeft met de Italiaanse motorfietscultuur. Er is muziek en catering met uiteraard een Italiaans tintje: Dat is de Ital-dag!

Moto Guzzi Club
Dit jaar staat in het teken van Moto Guzzi Club. 
De Moto Guzzi Club Nederland bestaat 45 jaar, dus reden voor een gepast feestje! De club zal een aantal bijzondere exemplaren opstellen, met als pronkstuk een V7 uit 1972.

De Ducati Promotietruck zal weer aanwezig zijn met een aantal modellen waarmee een proefrit kan worden gemaakt en als het even meezit, staan er dit jaar ook speciale Italiaanse elektrische sportmotoren klaar om uit te proberen. Daarnaast zullen er vele speciale Italiaanse motoren tentoongesteld worden.

Ook is er een jurering en prijsuitreiking voor de mooiste en meest speciale Italiaanse motorfietsen. Er zijn een aantal klassementen waarbij wordt gekeken naar de mooiste Italiaanse motor van de periode vóór 1970, tussen 1980 / 1990 en vanaf 1990.
De deskundige jury bestaande uit Ivar de Gier en Hans Smit maakt de keuze.

En we hebben nog een nieuwe categorie: de publieksprijs voor de meest speciale retro-bike of caféracer. Dit soort motorfietsen zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Denk bij retro maar aan onze eigen Ducati Scrambler, maar ook de Moto Guzzi V7-serie en de gloednieuwe Benelli Scrambler. Maar ook de hele caféracerscene, met low- en high-budget ombouw naar eigen smaak, heeft een enorme vlucht genomen. Echter, bij de prijstoekenning speelt leeftijd of kostprijs geen rol, creativiteit staat voorop en er moet een duidelijke Italiaanse afkomst aanwezig zijn. Dus trek je ruitjeshemd maar aan, laat je beste hipsterbaard staan en kom met je pronkstuk naar de Ital-dag!

Ook dit jaar zal de in 2013 geïntroduceerde Jan van Dijk Bokaal worden uitgereikt voor de meest bijzondere Ducati. Jan en Stella van Dijk zijn de grondleggers en organisatoren van onze Ital-dag nieuwe stijl, zij hebben deze dag weer op de kaart gezet.

Voor bezoekers die met de auto of een niet-Italiaanse motorfiets komen is er buiten het terrein voldoende mogelijkheid tot parkeren, volg hiervoor de aanwijzigen van onze vrijwilligers.

De firma Loxam Workx stelt belangeloos dranghekken, vaste ondergrond en andere attributen ter beschikking om het evenement in goede banen te leiden.

Datum:                        Zondag, 27 augustus van 10.00 tot 16.00

Waar:                          Recreatiegebied “De Meent”, Klassenburgerstraat 5a, 4112 NG Beusichem

Website Italdag

0