23 t/m 30 september • Piston Rally in het noordwesten van Spanje (Santander) met de Aermacchi Club Nederland

Ook dit jaar doet de Aermacchi Club weer mee met de Piston Rally in  Spanje. Omdat de hotels in de Picos snel vol zijn, vragen wij u nu vast of u mee wilt.

Voor EIND APRIL graag een mailtje/telefoontje als u mee wilt (zodat we de organisatoren vast kunnen laten weten op hoeveel mensen ze moeten rekenen vanuit Nederland).
Mail naar redactie@aermacchi.nl of bel 0294-410551 (het beste ’s avonds).

Als u mee wilt, vul dan ook het inschrijfformulier in dat u op de Aermacchi website www.aermacchi.nl kunt vinden (u ziet dan ook de prijzen). Kijk onder evenementen, klik Piston Rally aan en je krijgt het formulier (even naar beneden scrollen). Lukt dat niet, bel of mail ons en wij sturen u een exemplaar toe. Omdat het inschrijfformulier nogal eens reden tot verwarring geeft, is het goed even ons bericht af te wachten of u het goed heeft ingevuld en dan pas te betalen, zodat u zeker weet dat u het juiste bedrag betaalt.

Stuur ons het ingevulde formulier vóór half mei toe en geef tevens aan of uw motor op transport moet.
Ons postadres: Hoogstraat 13, 1381 VS Weesp.
E-mail redactie@aermacchi.nl.
Graag aangeven of er wel of geen transport voor de motor nodig is. Wij kunnen vervoer regelen voor rond € 360,- per motorfiets (de prijs is afhankelijk van het aantal te vervoeren motoren).

Nog wat informatie voor degenen die niet eerder mee deden:

Deze week valt in twee delen uiteen. De totale rally wordt verreden van zondag 23 of maandag 24 september tot en met zondag 30 september. We beginnen met de PICOS TOUR (de bergen). Start is op zondag 23 of maandag 24 september vanuit Santander (hotel Santemar). Dat 23 of 24 duidt op het feit dat u 1 dag eerder kunt komen om 1 dag langer in de PICOS te rijden. U kunt kiezen. U slaapt in de PICOS in hotel Valdecoro of hotel Infantado in Potes (meestal 2 hotels omdat onze groep te groot is). Uw bagage wordt door de organisatie vervoerd van hotel Santemar in Santander naar uw hotel in Potes. In de PICOS zijn de ritten altijd zo’n 250 km omdat het daar niet korter kan.

Als u wilt starten op zondag (dus 1 dag langer in de PICOS wilt rijden), dient u op zaterdag 22 september in Santander in hotel Santemar te zijn voor de inschrijving en het in ontvangst nemen van de benodigde spullen (routes, t-shirt, dinerbonnen etc.). Wilt u op maandag naar de PICOS, dan moet u zich op zondag 23 september melden in Santander en dan inschrijven.

Adres en telefoonnummer hotel Santemar: Calle Joaquín Costa, 28, 39005 Santander, Cantabria, Spanje. Telefoon:+34 942 27 29 00.
Als u de motor hebt meegegeven voor transport, vindt u deze in de parkeergarage van hotel Santemar, inclusief de eventueel meegegeven bagage (die staat in een hok in de entreehal).

Op woensdag 26 september rijdt u (ook via een bepijlde route) terug naar Santander (hotel Santemar). 

Vanaf donderdag kunt u iedere dag een mooie rit rijden vanuit hotel Santemar in Santander. U kunt dan kiezen uit een korte of een lange rit (blauwe pijlen voor een rit van minder dan 150 km, rode pijlen voor een rit tussen de 200 en 250 km). 

Op vrijdag 28 september wordt vanuit hotel Santemar ook de 5000-bochten rit gereden. Reken op 12 uur rijden en wellicht in het donker terugkeren bij hotel Santemar waar de finishers feestelijk worden ingehaald en een trofee krijgen. Vindt u dat iets teveel uitdaging, dan kunt u die dag een gewone rit rijden.

In de Picos is alles inbegrepen (eten, hotel, lunch). Op woensdagavond hoort het diner in hotel Santemar in Santander nog bij het Picos-arrangement. Het galadiner op donderdag zit ook bij de prijs in. Voor het avondeten op vrijdag, zaterdag en zondag kunt u apart inschrijven op het aanmeldformulier. 

Het inschrijfgeld moet u rechtstreeks overmaken naar Spanje (zie het inschrijfformulier voor de bankgegevens). Hotel Santemar is voorzien van een parkeergarage waar uw motor het tweede deel van de week om 20.30 uur naar binnen mag. Daarvoor staan ze voor de deur van het hotel als show voor het publiek. Voor auto’s en busjes is er een gereserveerde strook voor het hotel. Aanhangers moet u ergens in de straten achter het hotel zien kwijt te raken. Bij de hotels in de Picos staan de motoren buiten. Zorg voor een slot. U dient ook een verzekeringsbewijs bij u te hebben.

Alle deelnemers die ingeschreven hebben, krijgen van ons nog een e-mail van ons met de laatste informatie. 

Als uw eigen leeftijd + de leeftijd van uw motor 140 of meer is, behoort u tot de ‘One exclusive club’. Wat dat inhoudt, is voor ons ook nog een verrassing. Zet het maar op uw aanmelding als dat het geval is. 

Nieuw is dat er enkele kamers gereserveerd zijn in Parador de Fuente Dé, wel een stuk duurder (zie aanmeldformulier) maar wel een bijzondere plek bij de kabelbaan. Een kamer daar kunt u alleen reserveren als u de 4-daagse PICOS-rit rijdt. Let wel, het is een flink stuk verder van Potes (vanuit de andere hotels bent u zo in dat gezellige plaatsje) en het is nog maar afwachten of u daar nog een kamer kunt krijgen. Waarschijnlijk kiezen de meesten voor de hotels in Potes.

Voor nadere informatie kunt u ook kijken op de site van de Motorclub MC Piston.

Vragen? Bel 0294-410551 (beste ’s avonds) of mail naar redactie@aermacchi.nl.

0